Fındıklı Pestil Potasyum bakımından zengin olması kalp-damar hastalıklarının önlenmesi açısından önemini artırmaktadır.
Sucuk; K, Ca, S, P,Mg, Cu, Zn, l, Cl, SiO, CaO gibi mineraller açısından zengindir.
Biyolojik değeri yüksek proteine de içerir.
Ayrıca suda eriyen (A,D,E,K) vitaminler ile B grubu vitaminlere de sahiptir.
Dolayısıyla vücut doku ve hücrelerinin yenilenmesinde, su dengesinin korunmasında, hormon, enzim üretiminde, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önemli etkiye sahiptir.
Pekmez dolaysıyle çok güçlü bir enerji kaynağıdır.
Fındıktan dolayı kollesterole iyi gelir.
Hayli doyurucu ve besleyicidir. Arabamı Kiraya Vermek İstiyorum
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder