Fındıklı Pestil bağışıklık sistemini güçlendiriyor.Fındıklı Pestil, vücut doku ve hücrelerinin yenilenmesinde, su dengesinin korunmasında, hormon- enzim üretiminde ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önemli bir rol oynuyor Ayrıca iyi bir enerji kaynağıdır 100 gr Pestil 332 kcal enerji verirken, 139 mgr Fosfor, 1260 mgr Potasyum ve 33 mgr Sodyuma sahiptir
Sodyum bakımından fakir potasyum bakımından zengin olması kalp- damar hastalıklarının önlenmesi açısından önemlidir. Biyolojik değeri yüksek proteine de içerir Ayrıca suda eriyen (A,D,E,K) vitaminler ile B grubu vitaminlere de sahiptir. ABD'de 1312 hasta üzerinde yapılan araştırmalarda, 200 mcg selenyum alımıyla prostat kanseri %63, akciğer kanseri %47, kolorektal kanserde %58 azalma olduğu tespit edilmiştir Genel olarak tüm kanser türlerinde ortalama %37 azalma bulunmuştur. Pestil ve köme selenyum minerali içeren ender gıdalardan biridir Yapımında bal, süt, ceviz veya fındık, dut ve un kullanılan pestil ve köme selenyum açısından zengindir Bu itibarla kanser, kalp-damar hastalıkları, kansızlık ve iktidarsızlık problemi çeken insanların hemen her gün tüketmeleri tavsiye edilmektedir. Arabamı Kiraya Vermek İstiyorum
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder